Subota 10.02.2018.
23:01
Vestionline

ABA: Partizan pao posle drame u Ljubljani

M. Todorović - Vesti
Lako je izlazio na kraj sa odbranom Ljubljančana: Najdžel Vilijams Gos nedovoljan za pobedu Partizana

Partizan je pred poslednjih 10 minuta imao sigurni prednost od 10 poena - 62:52. U tim trenucima najbolji na parketu bio je Amerikanac Kvami Vog, koji je pružio najbolju partiju od dolaska u crno-beli tabor.

Međutim, "zmajčeki" početkom poslednje četvrtine prave seriju 7:0 i uvode meč u neizvesnu završnicu. Ipak, sredinom poslednje deonice meča, crno-beli opet dodaju gas, stižu do osam poena prednosti - 75:67, ali i to je bilo malo. Domaćin odgovara serijom 10:0 i na minut do kraja Olimpija preokreće rezultat - 77:75. Ipak, Vilijams Gos donosi produžetak crno-belima.

A u njemu, Špan otvara trojkom, ali su se probuduli Vanja Marinković i Gos, Partizan je vodio 84:80, ali domaći u finišu prave seriju 6:0, ali Veličković pogađa trojku za vođstvo Partizana - 87:86. Ipak, Amerikanac Oliver pogađa devet sekundi pre kraja. Crno-beli u poslednjem napadu nisu uspeli da stignu do pobede u "Tivoliju".

Ovo je druga pobeda Olimpije nad Partizanom u ovoj sezoni, i opet u dramatičnom finišu. U "Pioniru" u prvom delu sezone bilo je 78:77 za Ljubljančane.

Kod crno-belih, najbolji su bili Amerikanci Najdžel Vilijams Gos i pomenuti Von sa 23, odnosno 17 poena. Dvocifreni su bili  kapiten Novica Veličković sa 12 i Đorđe Gagić i Vanja Marinković sa po 11 poena. Kod Slovenaca raspoložen je bio Gregor Hrovat, koji je meč završio sa 22 poena, Špan je ubacio 16, Oliver 13, a iskusni centar Mirza Begić 11 poena. 

U srpskom derbiju, Mega Bemaks je pobedio FMP - 74:72, a pobednika je odlučio koš Ognjena Jaramaza uz zvuk sirene.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online