Subota 10.02.2018.
13:56
Vestionline

Sirija i Iran odgovorili: Smešne tvrdnje i laži Izraela

Reuters
Sirijci demantuje navode Izraela

- Izveštaji o obaranju izraelskog drona, koji je nadletao Izrael, kao i umešanost Irana u napadu na izraelski avion, tako su smešni... Iran samo pruža vojne savete Siriji - prenela je televizija pozivajući se portparola Ministarstva spoljnih poslova Bahrama Gasemija, navodi Rojters.

Portparol izraelske vojske Džonatan Konrikus prethodno je rekao da se Iran "igra vatrom", jer je ušao dronom u vazdušni prostor Izraela, te je upozorio Iran da će platiti visoku cenu.

On je rekao da je bespilotna letilica koju je Izrael oborio bila "na vojnoj misiji" tvrdeći da su je "poslale i njome upravljale iranske vojne snage".

Konrikus navodi da je Izrael u odgovoru na to uništio mesto s kojeg je lansirana bespilotna letilica u centralnoj Siriji.

Sirijska vojska i njeni saveznici porekli su danas da je bespilotna letelica koju je Izrael jutros oborio povredila izraelski vazdušni prostor, dodavši da je bila u regularnoj misiji prikupljanja obaveštajnih podataka o ekstremistima Islamske države.

U saopštenju Centralnog vojnog medija, povezanog sa sirijskom vojskom, napad Izraela koji je usledio u provinciji Homs u centralnom delu Sirije je označen kao "teroristički akt", uz upozorenje na teške i ozbiljne posledice, preneo je Asošiejted pres.

Takođe je navedeno da su izraelski avioni ciljali bazu dronova čija je misija da sakuplja obaveštenja o Islamskoj državi u tom podrčju.

Navedeno je i da je ona pogođena dok su dronovi bili u regularnoj misiji u pustinji u provinciji Homs i da je "laž i pogrešno" reći da je dron ušao u izraelski vazdušni prostor.

2024 © - Vesti online