Petak 09.02.2018.
21:47
Vestionline

"Dok postoji i promil šanse, borićemo se..."

M. Todorović - Vesti
Pobeda za nadu: Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde

- Sjajna utakmica za nas, timska pobeda, 22 asistencije, dobra energija u oba pravca. Imate igrače poput Gaudloka, Tiodora, Micova, Bertansa... Trebalo ih je sačuvati na razumnom broju poena, a onda imati snage onako odgrati u napadu. Veoma je važno pobediti dva puta jedan ovakav tim, igrali su odlično, bili u uzlaznoj putanji. Pobedili su Baskoniju i Barselonu na strani - rekao je Alimpijević i dodao:

- Pokazali smo mirnoću, ali ne bi imao niša protiv ni da smo se vratili iz nekog minusa jer je to dobra stvar za jačanje karaktera. Rezervisti su značajno bolji, nije normalno da igrači koji su nosili Zvezdu od starta zadrže takav nivo do kraja. Zato je bilo važno da mlađi igrači, koji su pokazali kvalitet, popune taj prostor i nadoknade pad koji je donekle prisutan kod ostalih igrača. Zvezda je sada dosta bolja.

Crveno-beli su daleko od Top 8, ali nada tinja posle svakog trijumfa.

- Dokle god postoji i najminimalnija šansa, promil da imamo prostor da prođemo dalje, borićemo se. U prošlosti se pokazalo da nam je Evroliga uzela energiju. Mora se kalkulisati kada su u pitanju igrači. Drago mi je što smo došli do toga da imamo ovako podeljenu minutažu. Dokle god igramo ovako mi ćemo imati šanse, borićemo se. Ali prva osnovna stvar – Zadar, pa borba za prvi trofej u sezoni - zaključio je Alimpijević.

2024 © - Vesti online