Petak 09.02.2018.
23:23
A. Šišić - Vesti

Male laži koje život znače: Svi smo pomalo Pinokio!

pixabay.com
 

Stručnjaci su se potrudili da uoče najčešće neistine koje izgovaraju mladići i devojke širom planete. U bračnoj zajednici neretko obe strane nakon kupovine određene stvari, koja drugom partneru nije na vrhu šoping-liste, izgovore da navlaka za automobilska sedišta ili vrtoglave potpetice nisu bile skupe.

Ova "bela" laž mora dobro da se zamaskira, pa se ljudi u takvim slučajevima pretvaraju u vrhunske prevarante i uklanjaju tragove i dokaze poput fiskalnih računa i etiketa sa cenom brzinom svetlosti. Još jedna svakodnevna neistina u koju su najčešće upleteni nebitni poznanici, dalja rodbina ili pak partner glasi: "Izvini, nisam čuo telefon."

Nejavljanje na mobilni telefon je postalo učestalo za pojedince. Oni unapred imaju spremljen odgovor, uvek imaju i rezervni plan u slučaju da ih sagovornik napadne i traži objašnjenje kako nisu čuli zvono kad su pustili da zvoni pet minuta. Tada okrivljuju manjak signala i "glupu mobilnu kompaniju".

Nije poznato koliki je broj onih koji poseduju ružnu naviku da stalno negde okasne. Za njih se u narodu kaže da će kasniti i na sopstvenu sahranu. Oni najčešće lažu samo da bi poštedeli onog ko ih čeka bespotrebnog nerviranja. U rukavu pregršt karata na koje igraju. Često kažu da su se zaglavili u saobraćaju, da su upravo krenuli iako još pevaju ispod tuša ili da su se zadržali na poslu.

Izgledaš savršeno!

Najčešća muška laž se izgovara kad ih žene upitaju kako izgledaju u određenoj haljini. Tada kao po nepisanom pravilu izgovaraju da su dame skinule koji kilogram i da izgledaju savršeno čak iako to nije slučaj. Žene ovu laž jedino vole i skoro uvek je prepoznaju, ali biraju da je "progutaju" kao istinu.







 

2024 © - Vesti online