Subota 10.02.2018.
08:26
S. Đ. - Vesti

Planule karte za "Noć bogova" u Frankfurtu

Promo
Poznati umetnici: Detalj iz predstave

U pitanju je dinamičan komad o ljubavi, prijateljstvu i vladanju pun neočekivanih obrta koji pozorišnoj publici zadržava dah, a igraju Vojin Ćetković, Dejan Lutkić i Nebojša Ilić.

Organizator Aleksandar Jovanović kaže da su karte rasprodate i da do sada nije vladalo toliko interesovanje za neku predstavu kao što je to slučaj sa ovom.

- Moj moto je da biram samo najbolje. Uvek moram da gledam i ko glumi u predstavi jer publika u Frankfurtu neće da dođe da gleda bilo šta i kad nisu poznati glumci. Moram da dovodim poznate umetnike. Ranije sam praktikovao da pogledam predstavu pre dogovora o gostovanju, "Noć bogova" nisam gledao, ali sam čitao o njoj, gledao na internetu i privukla me je. A i glumci su vrhunski - kaže Jovanović i otkriva:

- Dejanu Lutkiću je dan posle predstave rođendan, pa ćemo ga proslaviti u jednoj lepoj kafanici.

Tragikomedija

- "Noć bogova" je po žanru tragikomedija i nije se skoro desilo da se karte rasprodaju tako brzo. To je očigledno zbog sjajnih glumaca - kaže Jovanović.
Radnja se dešava jedne večeri na desetogodišnjicu prijateljstva kada se kralj Luj XIV (Ćetković), dvorska luda (Lutkić) i pisac Molijer (Ilić) zajedno opijaju evocirajući uspomene na prohujala vremena. Usred veselja, kralj otkriva da je saznao da njih dvojica igraju farsu o njemu u kojoj ga ismejavaju, pa prisiljava svoje prijatelje da tu farsu odigraju samo za njega.







 

2024 © - Vesti online