Subota 10.02.2018.
07:50
Z. M. - Vesti

Neradnici ostaju bez pomoći

pixabay.com
Servis za zapošljavanje tokom 2017. izrekao više kazni nego ranijih godina

Istovremeno je broj nezaposlenih prošle godine smanjen, a ukupno je više od 950.000 osoba u proseku najmanje jedan dan u godini bilo nezaposleno.

Dok je broj kazni izrečenih zbog nepoštovanja termina za javljanje opao, porastao je broj sankcija zbog neprihvatanja predloženog radnog mesta ili mera doškolovanja.

Tako je zbog neprihvatanja posla ili mera doškolovanja prošle godine izrečeno 19.247 privremenih obustava isplate pomoći za nezaposlene. Inače, tom merom se nezaposlenom licu na šest meseci zamrzava isplata pomoći, a u slučaju ponovljenog protivljenja na osam meseci.

Šef AMS Herbert Buhinger je istakao da je povećan broj sankcija jer je sve više preduzeća prenosilo svoje negativno iskustvo s nezaposlenima koje je AMS upućivao na razgovor za posao.

"Vesti" su u više navrata prenosile i loša iskustva preduzetnika našeg porekla. Iako su nudili dobre uslove rada i plate, osobe koje je upućivao AMS dolazile su samo da bi dobile potvrdu da su se javile za posao, ali bez želje da se zaposle.

2024 © - Vesti online