Subota 10.02.2018.
05:00
B. Božin - Vesti

Osuđeni azilanti iz Srbije: Pljačkali dok su žrtve spavale

pixabay.com
 

Šteta koju su prouzrokovali od preko 20.000 evra mora da se isplati žrtvama i njihovim osiguravajućim društvima, izveštavaju nemački mediji.

Prilikom izricanja presude na sudu je uzeto u obzir da 11 počinjenih provala i četiri pokušaja pljačke svedoče da su optuženi imali veliko kriminalno iskustvo. Trojica osuđenih su iz Srbije došli kao azilanti i kako su izjavili tokom suđenja, želeli su bolji život u Nemačkoj "koji bi stekli radom".

Ovi provalnici su bili toliko drski da ukradu čak i mobilni telefon s noćnog stočića dok je žrtva spavala. U većini slučajeva, žrtve su bile u stanu tokom noćnih provala, tako da je moglo doći i do mnogo gorih situacija.

Azilanti su tražili stanove sa prozorima otvorenim "na kip", koji je najmlađi od njih vešto otvarao. Provale su počinjene uglavnom u Kelnu, a posle pljačke od 31. maja prošle godine u Leverkuzenu, policija ih je pratila i uhapsila.

Protiv dvojice starijih azilanata se inače pred sudom u Kelnu vodi takođe postupak zbog pljačke na ulici usred dana. Njih dvojica su jednoj starijoj ženi istrgli dve zlatne ogrlice sa vrata, koja od tada pati od pretrpljenog šoka i retko napušta stan, rečeno je na sudu.
 

2023 © - Vesti online