Petak 09.02.2018.
08:31
Vestionline, Tanjug

Beograd-Zagreb: U poslednja dva meseca ohrabrujući napredak

youtube.com/NowThis World
Razvijaju se ohrabrujući dobrosusedski odnosi

U skladu s dogovorom postignutim na prvom sastanku odr?anom u novembru 2017. u Beogradu, u Zagrebu je u četvrtak održan drugi sastanak koordinatora za otvorena pitanja između Hrvatske i Srbije, pomoćnika hrvatske ministarke spoljnih i evropskih poslova Borisa Grigića i državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanje Stevanovića, saopštilo je hrvatsko ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, prenosi Hina.

Na sastanku su analizirane aktivnosti međudržavnih mešovitih komisija zaduženih za rešavanje otvorenih pitanja o položaju manjina, granici, zatoeenima i nestalima, povratku kulturnih dobara, privrednoj saradnji, pravosudnoj saradnji i sukcesiji, koje su se dogodile nakon sastanka održanog 30. novembra prossle godine u Beogradu. 

- Obe strane ocenile su da je u protekla dva meseca ostvaren određeni napredak,što smatraju ohrabrujućim - navodi se u saopssenju.

Radi daljnjeg ubrzanja rešavanja otvorenih pitanja, koordinatori su usaglasili niz preporuka s ciljem ubrzavanja rada mešovitih odbora zaduženih za rešavanje pojedinih otvorenih pitanja, a dogovoreno je da se idući sastanak održi u Beogradu u drugoj polovini maja ove godine, stoji u saopsstenju.

2024 © - Vesti online