Četvrtak 08.02.2018.
19:22
Z. Vicelarević - Vesti

Konzulat traži još jednog nastavnika

Z. Vicelarervić
Čekaju nove drugare: Deca dopunske škole sa gostima

Kumovi ovogodišnje školske slave bili su članovi porodice Nebojše Paradilovića, a kumstvo je za narednu godinu preuzela porodica Nebojše Milenkovića.

Posle lomljenja slavskog kolača, priređen je prigodan program u kome su učestvovali učenici dopunske nastave u Vizbadenu, Anastasija i Jovan Mitić, Petar i Janko Marković, Marko Đorđević, Anastasija i Vukašin Živanov, Hristina Marković i Miljana Medić.

U folklornom delu programa učestvovali su najmlađi članovi Srpskog društva Dunav. Program su pripremili otac Aleksandar Marković i nastavnik Vladimir Živanov.

Gosti proslave bili su Vojin Dragišić i Vladimir Rajić, konzul i vicekonzul Generalnog konzulata Srbije u Frankfurtu, koji su predstavili nove ideje konzulata na temu dopunske nastave.

Oni su naveli da je konzulat pokrenuo inicijativu za Dopunsku nastavu na srpskom jeziku u okviru Hesena i trudi se da sakupi što veći broj dece.

- U tu svrhu smo pripremili dokumentaciju za konkurs Ministarstva prosvete Srbije i da u aprilu apliciramo za dobijanje još jednog nastavnika. Ideja je da se to predstavi i ovde na školskoj slavi, insistira na dopunskoj nastavi i da se poveća broj dece koja bi pohađala nastavu. Jedan od prioriteta Branka Radovanovića, generalnog konzula u Frankfurtu, jeste da se podigne kvalitet nastave. Imamo jednog nastavnika, Vladimira Živanova, i želja je da dođe još jedan nastavnik. Ovo je dobar povod da se srpsko građanstvo na ovim prostorima upozna sa programom rada konzulata i njegovim ciljevima - rekao je vicekonzul Vladimir Rajić.

Prijava za Dopunsku nastavu na srpskom jeziku se može naći na internet strani konzulata u Frankfurtu i može se poslati mejlom, faksom ili pismom.

Makedonka specijalni gost

Specijalni gost bila je Bisera Filipovski, nastavnica makedonske dopunske nastave u Hesenu i Rajnland Falsu.
- Mi smo veoma počastvovani pozivom da i naša deca iz makedonske dopunske učestvuju na ovoj divnoj proslavi, a posebno smo zahvalni nastavniku Vladimiru Živanovu na pozivu da podelimo radost za vaš praznik. Nažalost, zbog objektivnih razloga naša deca nisu mogla da dođu, ali sam ja kao njihov predstavnik došla da čestitam slavu i poželim sve najbolje našim prijateljima - rekla je nastavnica Filipovski "Vesti".

2024 © - Vesti online