Četvrtak 08.02.2018.
14:08
S. Đ. - Vesti

Mostar Sevdah Reunion na Kolarcu

Promo
 

Muzički stil Mostar Sevdah Reuniona gotovo u celini čini sevdah i sevdalinke  u modernim aranžmanima. Idejni začetnik sastava je Dragi producent i menadžer benda.

Prvi album je snimljen u Pavarotti centru u Mostaru i izdat je 1999. godine Od tada ovaj mostarski bend je stalni gost najvećih world musik, džez festivala i koncertnih dvorana širom sveta. Bend je nedavno izdao novi CD sa lajv snimcima svojih najvećih hitova sa evropskih koncerata pod nazivom "Kings of sevdah" (Kraljevi sevdaha) - koji trenutno promovišu.

- Izuzetno nam je drago da ćemo se ponovo predstaviti beogradskoj publici. Kao i uvek, za svaki beogradski koncert, spremamo nešto novo. Za ovaj put imamo predstavljanje dva nova vokala. Prvi, Milutina Sretenovića Sretu koga je beogradska publika već mogla čuti na našem prošlogodišnjem koncertu u Centru Sava. Sreta će sada dobiti mnogo dužu minutažu, a drugi je naš novi ženski vokal, izuzetno talentovana 26-godišnja Antonija Batinić koja će na sebi svojstven način izvesti sevdalinke. Radi se, naime, o izuzetno talentovanoj pevačici sa kojom smo pre par meseci krenuli u saradnju i upravo završavamo video spot za singl koji ce izaći za koju sedmicu za poznatu sevdalinku "Srdo moja" - izjavio je Dragi Šestić.

Mostar Sevdah Reunion samo nastavlja dugotrajnu tradiciju promovisanja novih projekata, pevača i muzičara sa prostora Balkana, te sa novim osveženjima pokušava da svoj program svaki put učini što zanimljivijim.

Koncert je zakazan za 20.30, a ulaznice možete nabaviti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 1.200 do 1.500 dinara u zavisnosti od kategorije.

2024 © - Vesti online