Sreda 07.02.2018.
18:54
Vestionline, mozzartsport.com

"Kad je zvala Zvezda rekao sam NE"

M. Todorović - Vesti
Samo Partizan: Saša Zdjelar

- Bilo je poziva iz Zvezde letos, međutim, svi dobro znaju da sam odmah rekao "NE". Moja deviza je bila: "ako nema poziva Partizana, ne idem u Zvezdu, ostajem u Olimpijakosu da se borim za mesto". Tadašnji trener Besnik Hasi mi je dao šansu, iskoristio sam je, kasnije je promenjen šef struke, ali sam sve vreme znao da ne želim u Zvezdu - rekao je Zdjelar za portal mozzartsport.com.

Jasno nam je, reč je o navijačkom opredeljenju iz detinjstva?

- Nikad nije bilo dvoumljenja oko izbora kluba, tako nešto je bilo nerelano za sve u mom Vrbovskom. Počelo je kad sam krenuo u školu u Padinskoj Skeli, celo odeljenje je odlazilo na stadion, detinjstvo sam proveo na jugu. Kad sam počeo da igram profesionalno za OFK Beograd smatrao sam neozbiljnim da odlazim u Humsku, češće sam posećivao košarkaške utakmice, voleo atmosferu u Pioniru.

Letos je igrao za Olimpijakos protiv ekipe za koju kuca njegovo srce.

- Jagoš Vuković sedi pored mene na klupi, a ja pevam himnu Partizana! To sam ja. Tako je bilo i u OFK Beogradu pred mečeve sa crno-belima. Da neko ne razume pogrešno, čim bih ušao u igru sve to prestaje, više ne nikakvog osećaja, čak mislim da sam više bodova otkinuo crno-belima nego večitom rivalu. Letos mi nije bilo prijatno na zagrevanju, prozivali su me da sam zvezdaš. Kako da kažem ljudima: "ej, pa ja navijam za ovaj klub". Normalno je da sam se borio najbolje što mogu da se dokažem treneru - istakao je Zdjelar, koji je stigao na pozajmicu u Humsku, ali bi na leto Partizan mogao da ga otkupi od grčkog šampiona.

2024 © - Vesti online