Sreda 07.02.2018.
17:24
Vestionline, Tanjug

Vučić: Da sam na Plenkovićevom mestu ne bih...

Tanjug
Predsednik Srbije: Aleksandar Vučić

- Nadam se da će i druga strana biti konstruktivna - istakao je srpski predsednik u susret poseti u koju ide na poziv predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Dodao je, međutim, da je bio iznenađen i zaprepašćen temom koju je pokrenuo hrvatski premijer Andrej Plenkovića o ratnoj odšteti.

- Da sam na njegovom mestu to pitanje ne bih pokretao. Plašim se da on i Hrvatska po pitanju ratne odštete ne samo da ne može ništa da dobije, već može mnogo da izgubi - poručio je Vučić i dodao da bi to mogao da potkrepi sa "hiljadama" argumenata.

Kako je rekao, video je da su predviđene demonstracije i protesti protiv njega i Srbije u Zagrebu tokom posete, ali je podvukao da nema problem sa tim, jer se nije plašio demostracija nigde u svetu, pa neće ni u Zagrebu.

- Moj posao je da radim za Srbiju i građane Srbije i to ću da radim. Želim da verujem da će druga strana biti konstruktivna - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na pres konferenciji za Johanesom Hanom.

Dodao je da je o predstojećoj poseti Zagrebu bilo reči na sastanku sa komesarom Hanom, koji je uvek za ravzoj dobrosusedskih odnosa, što je, kaže, istaknuto i u Strategiji za proširenje.

- To je nešto što je ne samo naša obaveza, već je važno i moramo da radimo najviše na tome, jer samo ako budemo imali prijateljske odnose sa svima možemo da idemo napred, a to je naš interes - rekao je Vučić.

2024 © - Vesti online