Sreda 07.02.2018.
14:20
Vestionline

KRAFTWERK 3D - potpuno umetničko delo uskoro u Beogradu

Peter Boettcher
 

Turneju su počeli 2. februara u Nemačkoj, sa 4 koncerta u Drezdenu. Spajajući muziku i performans, Kraftwerk 3-D koncerti predstavljaju potpuno umetničko delo i otkrivaju složenost odnosa između čoveka i mašine.

Publici u Štark Areni će biti dodeljene specijalne brendirane naočare koje će omogućiti "upijanje" slika koje dolaze sa ogromnog LED ekrana postavljenog na sceni iza grupe. Na setlisti će se sigurno naći njihove najpoznatije pesme, od "The Robots", "Computer World" do "Trans Europe Express": remek dela koja su doslovno izmislila novi koncept pop muzike, predviđajući invaziju tehnologije u modernim društvima. 

Kraftwerk je ostvario dug i dubok uticaj na mnoge žanrove moderne muzike, uključujući sintopop, hip hop, ambijent, post-punk, techno i klupsku muziku, i inspirisao je širok i raznovrstan spektar umetnika, poput Depeche Mode, Joy Divison, New Order, Daft Punk i mnoge druge.

Ulaznice za KRAFTWERK mogu se nabaviti na blagajnama Štark Arene i Bilet Centra, na svim prodajnim mestima CS Eventima i online na www.starkarena.co.rs

Peter Boettcher
 
2024 © - Vesti online