Sreda 07.02.2018.
10:24
Vestionline, Tanjug

Kurtoa: Plakao sam kada sam odlazio iz Madrida, želim da se vratim

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
Tibo Kurtoa želi da se vrati u Madrid

Belgijski čuvar mreže je pre povratka u Čelsi tri sezone sa velikim uspehom branio za madridski Atletiko i često je isticao da bi voleo da se vrati u prestonicu Španije gde mu je i dalje porodica.

- Moja lična situacija je vezana za Madrid, žena i dvoje dece mi tamo žive. Stalno mi pričaju da im nedostajem i kad god imam priliku odem u Španiju. Nije to lako... Srce mi je u Madridu, što je logično. Ukoliko me Real hoće neka kontaktira Čelsi i videćemo - rekao je Kurtoa za magazin "Sport fut".

On je otkrio da mu je teško pao odlazak iz Španije, ali da je profesionalac i da je fokusiran na obaveze u Čelsiju.

- Volim Španiju, grad, proveo sam odlične tri godine i tamo postao čovek. Stekao sam mnogo prijatelja i plakao kad sam otišao iz Atletika, u Londonu je mnogo hladnije. Ipak, sada se osećam dobro.

Kurtoa već duže vreme pregovara sa Čelsijem oko novog ugovora, pošto mu sadašnji ističe za godinu i po dana, ali za sada nema pomaka.

- Ukoliko je Real zainteresovan moja porodična situacija može da utiče. Pričaću sa upravom oko ugovora ovog meseca, nema žurbe. Potpisao bih novu saradnju - zaključio je belgijski čuvar mreže.

Kurtoa je pod ugovorom sa Čelsijem još od 2011. godine, branio je 141 utakmici i bio deo tima koji je osvojio dve titule Premijer lige i Liga kup.

2024 © - Vesti online