Sreda 07.02.2018.
08:17
nezavisne.com, Vestionline

Porodica iz bivše Jugoslavije "teroriše" komšije u Kelnu

commons.wikimedia.org/Raimond Spekking/CC BY-SA 4.0
Keln

Naime, stanovnik zgrade u koju se 2016. godine doselila porodica iz bivše Jugoslavije, Volfgang Gils (63) preminuo je od posledica srčanog udara koji je prouzrokovao stalni stres.

Njegova udovica Marita Hiksvagen (56) izjavila je da je Volfgang proveo mnogo noći bez sna od kada se porodica doselila u zgradu. Ne navodi se odakle je tačno pomenuta porodica iz bivše Jugoslavije. Komšija Tim (36) takođe je naveo da su članovi te porodice jako bučni i da ostali stanovnici ne mogu da spavaju zbog njih.

"Od kada su doselili mi više nemamo mira. U večernjim satima posebno postane bučno. Odrasli galame, lupaju vratima, deca skaču, a prljave pelene samo bace kroz prozor. Lista je duga", rekao je Tim.

Zbog svega toga 29 stanovnika zgrade potpisalo je peticiju koja je otišla na adresu gradske uprave. Međutim, gradske vlasti kažu da su nemoćne u ovom slučaju, jer je zakon na strani "problematične" porodice. Sve ovo rezultiralo je sa više intervencija policije, a protokol o kršenju kućnog reda sastavljen je na čak 36 stranica.

Muškarac, koji je član pomenute porodice, pristao je da da izjavu za "Bild" i kaže da u ovom slučaju ne vidi ništa sporno.

"Možda su deca ponekad bučna. Možete li zamisliti kako je odgajati četvoro dece", rekao je on, prenosi nemački portal ne navodeći mu ime.

2019 © - Vesti online