Sreda 07.02.2018.
12:30
K. M.

Sveti Sava okupio vernike

Vesti
Osvećenje slavskog kolača: Vladika Siluan i vladika Milutin

Proteklih meseci parohijani crkve zajedno sa sveštenikom Vladislavom Šipovcem bili su vredni, završili su velike radove na renoviranju crkvene sale, a za mališane su izgradili i amfiteatar, koji je tokom svečanosti otvoren.

Pored episkopa Australijsko-novozelandskog Siluana i gostujućeg episkopa valjeskog Milutina, u službi u prepunom hramu učestvovali su i arhimandrit Petar Radulović, kao i sveštenici Miroslav Hadži-Popović, Petar Damjanović, jerej Dejan Milošević i protođakon Miodrag Tomić.

Domaćin hramovne slave bio je Radenko Subotić sa porodicom, a nakon lomljenja slavskog kolača, lepe dužnosti se prihvatio Momčilo Glogovac.

Specijalni gost na slavi bio je gradonačelnik opštine Nilumnik Piter Klark kome je i pripala čast da zvanično otvori novoizgrađeni amfiteatar.

Nakon službe, prisutni su prešli u salu gde su đaci dopunske škole srpskog jezika pripremili prigodan program sa učiteljicom Tatjanon Georgijevski, a nastupala je i folklorna grupa Avala.

Prisutne je u ime crkvene opštine pozdravila gospođa Maruška Bataković i otkrila da njihova folkorna grupa planira da u julu ponovo poseti otadžbinu.

Goste su pozdravilii sveštenik Šipovac i predsednik crkvene opštine Samojko Mirković.

- Neka je blagosloven današnji dan i neka je srećna slava, od svih nas ovde vernih, okupljenih pod zvezdanim nebom ove velike zemlje, gde smo nastanjeni. Čestitam domaćinima, porodici Subotić, blagodarim na njihovoj ljubavi i pažnji - rekao je između ostalog episkop Siluan, koji je najavio skorašnje unapređenje sveštenika Šipovca u čin protojereja.

Prigodnim govorima obratio se i vladika valjevski Milutin, koji je govorio o iskušenjima koja se nalaze pred srpskim narodom i SPC.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Piter Klark koji se zahvalio na pozivu da prisustvuje svečanom događaju.

Zahvalnice

Crkvena školska opština "Sveti Sava" je ovom prilikom dodelila prigodne zahvalnice za doprinos u radu CŠO. U nastavku nedeljnog popodneva poslužen je slavski ručak, a za muzičko raspoloženje pobrinuli su se pevači Ružica Jondić i Braco Josipović, uz pratnju lokalnog orkestra.

 

2024 © - Vesti online