Utorak 06.02.2018.
21:11
S. Đurić - Vesti

Ovacije za Nemanju

V. Sekulić
Nastup čuvenog violiniste i Dabl sensa na Kolarcu

Nastupom čuvenog violiniste obeleženo je 86 godina Velike dvorane Kolarčevog narodnog univerziteta i 10 godina ansambla Dabl sens, pa su koncerti protekli u slavljeničkoj atmosferi. Sećanja, prijateljstvo i velika ljubav prema muzici bili su glavna okosnica koncerata.

- Veoma sam srećan što u Beogradu moj orkestar Dable sens proslavlja 10. rođendan - rekao je Radulović čiji je izlazak na scenu dočeka burnim ovacijama.

Nastup je otvorio Hendlovom "Pasakaljom" sa čelistom Draganom Đorđevićem, a usledile su kompozicije Vivaldija, Bartoka, Dvoržaka, a Beograđani su imali priliku da čuje i Šeherezadu Rimskog-Korsakova u sjajnom aranžmanu Aleksandra Sedlara za 15 gudača i klavir.

Drugi deo koncerta nemanja je posvetio svom profesoru Dejanu Mihailoviću kod kog je zanat pekao srpski deo orkestra Dabl sens.

- Zahvaljujem profesoru što nam je dao ljubav i naučio nas kako da volimo kroz muziku - kazao je Nemanja.

Tri bisa

Oduševljena publika violinistu je tri puta vraćala na bis na scenu. Zajedno sa Dabl sensom izveo je srpsko-englesku verziju "Danas nam je divan dan" u čast rođendana ansambla, Kolarca, ali i Nemanjinog najboljeg druga Gojka, kome je i publika čestitala. Radulović se sa publikom oprostio uz neizbežnu "Nišku banju". Višeminutnim ovacijama ispratila čuvenog violinistu sa scene.


 

 

 

2024 © - Vesti online