Utorak 06.02.2018.
18:11
J. L. Petković - Vesti

Kradu i pare i kola

youtube.com/Tatjana Manojlović
Kosovo nema nikakvu zaštitu

- Ovo je jasna poruka da nismo bezbedni, da niko ne brine o nama. Ne znam šta da kažem i šta dalje da radim. Mnogo se loše osećam. Ne znam kako ćemo dalje. Oko 3.000 evra vrednosti je odneseno odavde, ne znam kako ću sutra da počnem da radim - kaže Stanomirka Repanović, vlasnica kafane.

Ona ističe da je to bila serijska pljačka i da su svi stanovnici Osojana uznemireni. Obijena je i prodavnica u vlasništvu Vuka Đurića, a pokućstvo sa kazanom za pečenje rakije ukradeno je iz doma Ljubisava Popovića.

Milisavu Dašiću, nastavniku bez posla, ukraden je automobil marke folksvagen, jedini prevoz za čitavu njegovu porodicu.

Đurić: Napad s umišljajem

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je napad na imovinu Srba u opštini Istok, ističući da se "stiče utisak da je ovaj ozbiljni incident osmišljen kako bi dodatno otežao opstanak Srba u Metohiji".
- To svakako još jednom potvrđuje koliko je neophodno uključivanje većeg broja Srba u policijske snage u opštinama u kojima naš narod živi u enklavama, te da je u međuvremenu neophodno obnoviti efikasniji međunarodni bezbednosni nadzor u tim sredinama - naveo je Đurić.

- Oko 5.15 ujutru sam ustao da založim šporet i sa terase sam video da je auto nestao. Odmah sam otišao kod noćnog čuvara u opštini da vidim da nije video nešto. Pozvali smo policiju i došli su oko pola šest. Dao sam ovde izjavu. Ima snimak gde čoveku kradu kazan, veliki bakarni. Kad ti dođu pred kuću da ukradu, šta onda da očekuješ - pita Dašić.

On ističe da bi Vlada Srbije, odnosno Kancelarija za Kosovo i Metohiju trebala da pomogne Srbima kojima je pokradena imovina.

- Mislim da bi ipak bilo red, jer ipak mi živimo ovde i borimo se kako se borimo da opstanemo, da bismo se zadržali na ovim prostorima - izjavio je Dašić.





 

2024 © - Vesti online