Utorak 06.02.2018.
13:31
Tanjug, Vestionline

Šekularac: Da sam postigao gol za 4:3 svi bi ostali živi...

M. Todorović
Večna tuga: Dragoslav Šekularac

On se za Zvezdin zvanični sajt prisetio utakmice koja je odigrana u Beogradu i indirektno pripisao sebi deo krivice za tragičnu sudbinu čuvene generacije Junajteda.

- Utakmica je bila neverovatna, Mančester je vodio sa 3:0, a onda smo mi uspeli da izjednačimo i imali smo prilike za potpuni preokret. Najbolja šansa bila je moja, ma stopostotna! Ali, promašio sam i oni su se plasirali u polufinale - istakao je Šekularac.

Kako je naveo, pošto nas je Junajted prethodno dobio na "Old Trafordu" sa 2:1, da je  pogodio za 4:3 igrala bi se majstorica, najverovatnije tri dana kasnije u Italiji.

- Oni se u tom slucaju ne bi vraćali kući iz Beograda... Ma, ko zna koliko puta sam sebi rekao: "E, Šeki, kud bre nisi bio bolji golgeter, svi ti momci bi ostali živi da si zatresao mrežu" - sa setom u glasu ispričao je čuveni Šeki.

Fudbaleri Crvene zvezde i Mančester junajteda nisu bili samo veliki rivali na terenu.

- Mi smo s njima ostvarili neverovatno prijateljstvo. Svi su bili prijatni i vaspitani, pravi engleski džentlmeni. Posle utakmice sam s Bobijem Čarltonom i nesrećnim Tomijem Tejlorom, koji je poginuo u tom kobnom avionu, izašao u "Metropol" i proveo nezaboravno veče. Zbog te generacije celog života beskrajno poštujem Mančester junajted i dan-danas u kući nemam svoju fotografiju, ali čuvam uramljenu sliku tima koji je nestao tog 6. februara u Minhenu. Tuga... Eto šta ti je život - konstatovao je Šekularac.

2024 © - Vesti online