Utorak 06.02.2018.
09:29
sputniknews.com

U emisiji Morgana Frimena Srbi okrivljeni za genocid (VIDEO)

EPA/Fehim Demir
Foto: Arhiva

Portal navodi da se u epizodi koja je prikazana u nedelju pokazuje Frimen u Sarajevu i Srebrenici, gde se susreo sa bosanskim novinarem Senadom Hadžifejzovićem i njegovim sinom Feđom.

"Šta se, zaboga, ovde desilo?", uzviknuo je Frimen dok je šetao grobljem u Srebrenici, a zatim sledi odgovor Feđe Hadžifejzovića.

"Ono što se ovde desilo je genocid. Granica sa Srbijom je veoma blizu. Srbi su došli ovde i hteli da ubiju sve, želeli su da ovu teritoriju odvoje od Bosne i pripoje Srbiji. Srpska vojska sakupila je sve muškarce, žene i decu i smestila ih u fabrike. Tamo su ih razdvojili, pa su muškarci i dečaci odvedeni u planine i ubijani. Tada su počeli s masovnim ubijanjem, po 1.000 ljudi u jednom naletu", izgovara Feđa Hadžifejzović i dodaje ne veruje kako je neko mogao da uradi takvo "etničko čišćenje".

Dalje se navodi da se u emisiji nižu potresne slike rata, dok Frimen izgovara: "Cele generacije su ubijene ovde. Bombardovanje je dovelo do okončanja rata, ali nije spaslo žrtve u Srebrenici".

U emisiji su nekoliko puta iznete tvrdnje da su Srbi apsolutni krivci za rat na prostorima bivše Jugoslavije.

Frimen je kasnije dao i intervju istom bosanskom novinaru Senadu Hadžifejzoviću, gde je izjavio da mu je izuzetno drago što je u Bosni, a kada je nabrajao republike nastale raspadom Jugoslavije pomenuo je i Kosovo kao nezavisnu državu.

2022 © - Vesti online