Ponedeljak 05.02.2018.
20:39
Radio Slobodna Evropa

Da li mafija vlada severom Kosova?

A. Čukić
Severna Mitrovica

Srbi se i dalje boje Srba...

- Ubistvo Olivera Ivanovića od strane mafijaških krugova koji su preuzeli političku ulogu je nešto što je realnost. Sever Kosova je bukvalno u panici, mislim pre svega na Srbe. Oni se boje, jer se nakon ubistva Ivanovića, i pored obećanja predsednika Vučića, ništa ne dešava. Oni su i dalje uplašeni i zbunjeni, jer istraga ide polako i traljavo. Oni i dalje viđaju na ulicama ljude kojih se plaše, a ti ljudi nisu ništa manje bahati nego što su bili - dodaje ona.

- Lideri stranke Srpska lista, koju podržava Beograd i koja je pobedila na izborima, potpuno su se povukli, ne izlaze i beže od naroda. Njih je prosto stid, a možda osećaju i odgovornost o kojoj ne smeju da govore. Zato su ovih dana nevidljivi. Mnogi razmišljaju da se odsele sa severa Kosova. Ovih dana kaže mi jedan prijatelj: "Nekada se pričalo o vremenu kada su Srbi bili pod Turcima, a sada sve više pričamo o nezapamćenom teroru Srba nad Srbima" - kaže Trajković.

Srpske mafijaše respektuje i Haradinaj

- Mafija ne samo da kontroliše lokalne institucije na severu Kosova, nju respektuju i centralne vlasti Kosova. Ako Ramuš Haradinaj kaže da pored srpskih funkcionera sa severa sarađuje i sa gospodinom Radojičićem u smislu funkcionisanja centralnih institucija, onda možete da vidite do kog nivoa su oni inkorporirani u centralne institucije Kosova. Zato govorim da će se teško pronaći ubica Olivera Ivanovića dok ne padnu obe vlade - i beogradska i kosovska.

- Zašto Beograd poštuje i prihvata Radojičića - ja zaista ne znam. Verovatno zato što mu donosi pobede na izborima i možda novac od nekog biznisa kao što je trgovina drogom, akciznom robom i da ne nabrajam - objašnjava ova poličarka.

- Nemojte mi reći da Vučić nema snage i moći da počne sa uklanjanjem tih ljudi. Znamo da su obaveštajne službe prisutne na severu Kosova i ukoliko ne počnu da deluju protiv mafije, postavlja se pitanje ko pravi ovaj haos - da li to radi mafija ili službe koje onda odgovornost prebacuju na mafiju - zaključuje Rada Trajković.

2024 © - Vesti online