Sreda 07.02.2018.
01:30
A. Šišić - Vesti

Horor u garderoberu

pixabay.com
Crne cipele sa belim čarapama - nikako

Boje i tkanine razlikuju samo na fudbalskim dresovima, a imena kreatora mešaju sa političarima. Modni stručnjaci kad vide takvog mladića najradije bi ga strpali u zatvor. Kao najčešći "zločin" ističu drevnu grešku u muškom odevanju - bele čarape i elegantne crne cipele.

Mladići na društvenim mrežama tvrde da ovaj komad odeće retko ko vidi, a u takvim situacijama kada ih "ulove" pravdaju se da su žurili na sastanak, pa nisu imali vremena da traže čarape odgovarajuće nijanse. Bele sportske čarape su mač sa dve oštrice i veliko iskušenje u muškom ormanu. One kao da dozivaju čoveka koji ne može da im odoli, pa ih obuva u svakoj prilici.

Modni zločin koji često može da se vidi u svetskim metropolama su mladići koji imaju bele čarape na stopalima i preko njih sandale sa otvorenim prstima. Nekako se uvek dozna da su u pitanju turisti kojima je taj izbor očito najudobniji za špartanje po gradovima širom planete.

Drugi najveći neprijatelj modnih znalaca je trenerka. Ovaj komad je omiljen u garderoberu većine pripadnika jačeg pola. Trenerku nose u šetnju, kada idu u teretanu, ali se ne libe i da u njoj odu na sastanak sa devojkom ili na piće sa prijateljima. Slavni dizajner Karl Lagerfeld ističe da svakome ko nosi trenerku nešto fali u glavi i životu, a sa ovom tvrdnjom se slaže i većina dama. Užasavaju se ovog "ležernog" trenda koji vezuju za '90. godine i potpuno odsustvo stila.

Sandale za turiste

Česta greška koju muško oko ne može da uoči je kombinovanje tkanina, pa tako mladići paradiraju u po bela dana u elegantnim pantalonama na ivicu i debelim vunenim džemperima ili sportskoj majici. Uglavnom me mogu da shvate što ih dame posmatraju s čuđenjem, sve dok im neko na to ne skrene pažnju.


 

2024 © - Vesti online