Ponedeljak 05.02.2018.
16:24
Vestionline

Streljaštvo: Tri pobede Mikeca na finalu bundeslige

Streljački savez Srbije
Odlični rezultati u Nemačkoj: Damir Mikec i Dimitrije Grgić

Kelhajm, koji je u ligaškom delu prvenstva zauzeo drugo mesto u Grupi „Jug“, se u četvrtfinalu sastao sa Olimpijom iz Berlina. Mikec je u ovom susretu zabeležio najbolji pojedinačni rezultat turnira, „ubio“ je 392 kruga, sedam više od direktnog rivala u Olimpiji, Poljaka Vojcieha Knapika i doneo poen svom timu u trijumfu od 4:1. U polufinalu, u duelu Kelhajma i Braunšvigera, Mikec je bio precizniji od poznatog Ukrajinca Olega Omelčuka (390:388). Međutim, Kelhjm je izgubio sa 2:3 i otišao u meč za bronzu.

I u duelu za treće mesto Kelhajm je poražen minimalnom razlikom – 2:3, od Ludvigsburga, a jedan od dva poena poraženom timu doneo je Mikec, nadmašivši olimpijsku vicešampionku vazdušnim pištoljem iz Londona Selin Gobervil (Francuska) 383:379.

- Nismo odbranili titulu, ali svojim izdanjima u četvrtfinalu i polufinalu sam izuzetno zadovoljan. U poslednjem meču je bilo malo teže, mučio sam se, ali ipak sam uspeo da pobedim - kazao je Mikec.

Na finalnom turniru učestvovao je i Dimitrije Grgić. Njegov Valdkirh je na „Fajnal Ejt“ otišao kao trećeplasirani u Grupi „Jug“, a u četvrtfinalu je ispao od Kriftela, koji se kasnije okitio šampionskom titulom. Grgić je odmerio snage sa Kristijanom Rajcom, olimpijskim prvakom pištoljem brzom paljbom, i izgubio 380:386. Kriftel je meč dobio sa 3:2.

Mečeve na finalnom turniru je pratilo 2.000 gledalaca. Kako prenosi Mikec, bar svaki treći je imao čegrtaljku ili sirenu, a bilo je i grupa sa bubnjevima. Buku podiže i glasna muzika sa zvučnika i komentator koji stalno priča i navija.

- Uistinu je uživanje pucati u takvoj jedinstvenoj atmosferi, u dualnom takmičenju, u kome nemaš mnogo prostora za grešku i u kome ti protivnik stalno diše za vratom. Bio je ovo veoma dobar i jak trening za predstojeća takmičenja, a prvo veliko koje sledi je Evropsko prvenstvo u Đeru– zaključio je Mikec.

U Paderbornu je održan i finalni turnir Bundes lige vazdušnom puškom. Titulu je osvojio Frejhajt, ispred ekipe Ejhenlaub Saltendorf, a treći je Pfeil Veringen. Srbiju su predstavlljali Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović, ali njihovi klubovi nisu došli do završnog turnira. Stefanovićev Tus Hilgert  je zauzeo osmo mesto u Prvoj ligi - Grupa „Sever“, ispred Visenera, za koji se takmičila Vukašinovićeva.

2024 © - Vesti online