Utorak 06.02.2018.
08:10
S. Đurić - Vesti

Čudesna energija Beograda

V. Sekulić
Nostalgičan: Nemanja Radulović

- Kada smo dobili prvi poziv za Kustendorf, hteli smo da iznenadimo Emira Kusturicu i izvedemo pesmu iz filma "Život je čudo", pa nam je Aleksandar Sedlar napravio aranžman za sekset. Ovaj film me uvek podseti na moje prve dane kad sam stigao u Francusku. Bilo je momenata kad sam bio melanholičan i nostalgičan za Srbijom i bio sam baš srećan kad sam video plakate za taj film. I sada ga gledam često jer ima posebnu težinu za mene - rekao je Nemanja Radulović.

Zbog brojnih angažmana širom sveta, čuveni violinista stalno je na turneju, nastupao je u najpoznatijim svetskim koncertnim dvoranama, ali svaki koncert na beogradskom Kolarcu za njega je nešto posebno.

- Kada pomislim na Beograd, pomislim na Kolarac i ovu scenu na kojoj sam od samog početka. Postoji intimnost i čudesna atmosfera sa publikom koju ne možete da doživite u drugim salama, to je neka posebna ljubav i energija. Moji prijatelji iz Evrope, članovi orkestra "Dabl sens" vole da dođu u Beograd i raduju se svakom nastupu baš zbog te posebne energije koju imamo s publikom, ali i zbog samog grada, posebno zbog hrane i to zbog kiselog kupusa, šopske salate. Svako već ima svoj kafić, svoje omiljeno mesto kada je u Beogradu.

Iako se za njegove koncerte u najprestižnijim dvorana sveta traži karta više, Nemanji nije problem da zasvira spontano i na neočekivanim mestima ko što je metro, gradski trg ili u avionu.

- Sa orkestrom Dabl sens, koji proslavlja 10 godina postojanja, vraćao sam se iz Beča. Bila nam je simpatična ekipa putnika i osoblja, ponela nas je atmosfera, pa smo uzeli instrumente i zasvirali. Sve je bilo spontano i prelepo. Za mene muzika nije izgubila čar, ona je uvek i svuda, na svakom mestu i trenutku.

V. Sekulić
Spremni za nastupe: Nemanja Radulović i Dabl sens sa saradniima

Prijateljstvo sa Novakom

Nemanja Radulović, nekad niško čudo od detata, danas je najpozantiji srpski violinista. Rođen je 1985. godine u Nišu, a školovao se u Beogradu i Francuskoj. Svet je osvojio svojim virtuoznim muziciranjem, ali i neobičnim stajlingom - duga kovrdžava kosa, kožna jakna koja je više primerena rokeru neko nekome ko svira klasičnu muziku.

Ali, kad zasvira, sve pada u drugi plan jer njegovo umeće na violini ostavlja bez daha i najstrože kritičare. Kako je jednom prilikom rekao, muzika za njega ljubav, koja mu daje energiju na sceni, ali i u samoći.

Njegov veliki fan je najbolji srpski teniser Novak Đoković s kojim je prijatelj. Nole je jednom prilikom objavio snimak na kome se vidi kako njegov sin Stefan uživa dok gleda Nemanjin nastup.

Novi album

Nemanja je pre nekoliko dana na Kolarcu završio snimanje materijala za svoj novi CD u izdanju čuvenog Dojče gramofona.
- Album ću objaviti u oktobru u aranžmanu mog prijatelja i dugogodišnjeg saradnika Aleksandra Sedlara, koji je napravio novu verziju "Šeherezade" Rimskog-Korsakova. Nju premijerno izvodimo na Kolarcu - otkriva Radulović.

2024 © - Vesti online