Ponedeljak 05.02.2018.
10:57
b92.net, Vestionline

"Do 2008. sam mislila da će nas ubiti ako kročimo u Srbiju"

instagram.com/catherineoxenberg
Porodična fotografija majke i ćerke - Jelisaveta Karađorđević i Katarina Oksenberg

Ćerka princeze Jelisavete Karađorđević, rođake drugog kolena princa Čarlsa opisala je na koji način je njena porodica proterana iz zemlje 1941. godine. 

- Sve do 2008. godine sam živela u ubeđenju da bi nas upucali ako bismo se pojavili u Srbiji. Jako sam ponosna na svoju porodicu. Kakav je predivan poklon naučiti svu ovu istoriju o Srbiji, balkanskom Aspenu. Smatram se srećnicom - kaže rođena Njujorčanka koja trenutno živi u Ki Vestu na Floridi. 

Karađorđev praunuk je Kristinin deda, knez Pavle koji je vladao sve do 1941. godine nakon što je ubijen njegov rođak kralj Aleksandar 1934. godine.

- Vinston Čerčil je prevario mog dedu i držao ga u kućnom pritvoru u Keniji 10 godina! Imao je grozan nadimak za mog dedu koji neću reći jer ne želim da ga oživim - kaže ona.

Inače, Kristinina sestra Ketrin, koja je zapravo glumila u čuvenoj seriji "Dinastija" je takođe napisala knjigu "Captive: A Mother’s Crusade To Save Her Daughter From a Terrifying Cult" o njujorškoj kompaniji Nxivm za koju tvrdi da je "isprala mozak" njenoj ćerki Indiji.

2024 © - Vesti online