Nedelja 04.02.2018.
19:31
blic.rs, Vestionline

Skup podrške rehabilitaciji Nedića i kontramiting - raste napetost u Beogradu

Tanjug
Godišnjica smrti Milana Nedića

Kako piše na portalu "N1", na mestu gde je Nedić okončao život okupljeno je oko 150 ljudi, među kojima je i veliki broj tinejdžera.

Kao organizatori skupa navedene su organizacije "Srpski carostavnik" i "Srbska akcija - podvig i borba".

S druge strane, zbog skupa negoduju pristalice DS, LDP i aktivisti sa liste "Ne davimo Beograd".

Na snimku se može čuti skandiranje i verbalno prepucavanje dve grupe, dok ih policijske snage drže odvojenim.

Kako saznajemo, za sada nije bilo incidenata, ali je tuča zamalo izbegnuta.

LDP: Fašizam neće proći

Kandidati za odbornike Liberalno-demokratske partije suprotstavili su se danas skupu koji je organizovala "Srpska akcija" sa ciljem podrške rehabilitaciji Milana Nedića i promociji njegovih zločina.

- Sloboda znači da svako ima prava da se okupi, da izražava svoje mišljenje i da se bori za svoje stavove, osim kada je reč o fašizmu. Mi se nismo sklonili, suprotstavili smo se i na kraju su oni otišli, jer su dobili jasnu poruku, Beograd nije grad fašizma i to nikada neće biti. Mi imamo dug prema stotinama hiljada žrtava nacizma i fašizma, i u ime tog duga smo se danas i okupili - poručuo je kandidat za odbornika LDP Đorđo Žujović.

Kandidatkinje i kandidati LDP nosili su transparent "Fašizam neće proći" i poručili su "Srpskoj akciji" da u Beogradu nema mesta promociji fašizma i da Beograd i Beograđani u svakom trenutku i na svakom mestu moraju da se suprotstave onima koji promovišu politiku kvislinga.

2024 © - Vesti online