Ponedeljak 19.07.2010.
14:09
Tanjug

Srbija bez Biljane Topić na šampionatu u Barseloni

Biljana Topić

Na osnovu ostvarenih rezultata u 2009. i 2010. godini, kao i postignutih međunarodnih normi, boje Srbije u muškoj konkurenciji braniće Goran Nava (800,1.500 m), Asmir Kolašinac (kugla), Milan Jotanović (kugla), Predrag Filipović (50 km hodanje), Mihail Dudaš i Igor Šarčević (desetoboj).


U konkurenciji seniorki takmičiće se Marina Munćan (1.500 m), Olivera Jevtić (maraton), Dragana Tomašević (disk), Tatjana Jelača (koplje), Ivana španović (skok u dalj) i Jelena Jotanović (100 m prepone).


Kuzmanović je naveo da je u dogovoru sa našom rekorderkom u troskoku i četvrtoplasiranom na prvenstvu sveta u Berlinu Biljanom Topić, kao i njenim trenerom i doktorom Jovanom Đurevićem, odlučio da ona ne učesvuje na kontinentalnom prvenstvu.

"Preveliki je rizik da Biljana neizlečena u potpunosti nastupi u Barseloni i rizikuje još težu povredu i kraj karijere. Nadam se da će biti maksimlno spremna za prvenstvo Evrope u dvorani", precizirao je selektor srpskog tima.

On je naglasio da od naših reprezentativaca očekuje "tri do četiri finala".

"Veliki uspeh srpske attetike predstavljala bi tri-četiri finala, odnosno plasman među 12 najboljih evropskih takmičara", zaključio je Kuzmanović. 

2024 © - Vesti online