Subota 03.02.2018.
16:55
Vestionline, Tanjug

"Sa Hrvatskom želimo najbolje odnose, ali genocid im nećemo oprostiti"

Tanjug
Umesto da se da upute izvinjenje, Hrvati šalju protestne note: Ivica Dačić

Dačić je ponovio da bi Hrvatska trebalo među prvima da se pokloni žrtvama genocida u Jasenovcu umesto što traži izvinjenje i šalje protestne note.

- Treba da im se izvinjavao što je NDH poklala naš narod? - zapitao je Dačić govoreći o nedavno održanoj izložbi  "Jasenovac-pravo na nezaborav" u sedištu UN u Njujorku, nakon čega je Srbiji upućena protestna nota.

Istakao je da su koncentracioni logori u Nezavisnoj državi Hrvatskoj bili jedini u tom sistem kojim nisu rukovodili nacisti već hrvatske ustaše.

- Nisu ubijali ljude u gasnim komorama nego lično takmičeći se ko će više da zakolje Srba, Jevreja i Roma, ubijajući pred očima roditelja njihovu decu, otkidajući im glave i drugo. Na izložbi u UN je mogao da se vidi i specijalni nož koji je izmišljen da bi se klali Srbi, koji se zvao Srbosjek - naveo je Dačić.

Dačić je rekao da i danas u Nemačkoj postoji ta firma i radi koja je izrađivala taj nož.

- I danas posle svega, umesto da Hrvatska ćuti i da se pokloni žrtvama genocida, oni šalju protestne note, treba da im se izvinjavamo što su poklali naš narod. To se nikada neće desiti - rekao je Dačić.
 

2024 © - Vesti online