Subota 03.02.2018.
15:00
Al Jazeera

Erdogan grmi: Kad se pojave lavovi, šakali podviju rep i pobegnu

Tanjug/AP
Predsednik Turske Redžep Tajip Ergogan

"Plakaćete još mnogo"

Erdogan se obratio okupljenim građanima na Kongresu Stranke pravde i razvoja (AKP) u turskom gradu Bitlisu, a tom prilikom se osvrnuo i na aktuelna dešavanja, prenosi Anadolija. U fokusu Erdoganovog obraćanja bila je operacija “Maslinova grančica”.

- Planine oko Afrina se zauzimaju, nastavljamo se kretati prema Afrinu, ostalo je još malo. Na mestu gdje se pojave lavovi, šakalima ne preostaje ništa drugo nego da podviju rep i pobegnu. Teroristi koji su juče imali na koga da se oslone napadali su naš narod, ali danas vidimo kako beže nazad poput gmazova - rekao je turski predsednik u nadahnutom obraćanju.

On je govorio i o postupcima pojedinih poslanika u Evropskom parlamentu.

- Pojedini u Evropskom parlamentu koji ne znaju šta rade i kuda se kreću, iako Radničku partiju Kurdistana (PKK) priznaju kao terorističku organizaciju, plakali su u parlamentu držeći oko vrata krpe terorista. Plakaćete još mnogo. Nećete ostvariti ništa time što oko vrata nosite njihove krpe. To neće promeniti našu odluku - poručio je Erdogan.

Premijer Turske Binali Jildirim poručio je u zapadnom turskom gradu Tekirdagu da operacija "Maslinova grančica" predstavlja slobodu za susede, javlja Anadolija.

- Ova operacija znači sloboda za naše susede. Ona predstavlja savest celog čovečanstva. Nikad nećemo tolerisati nastojanja onih koji vrše terorističku propagandu i žele baciti senku na ovu operaciju - kazao je Jildirim.

Turska napada tu kurdsku regiju u Siriji skoro dve nedelje. Afrin je pod kontrolom Jedinica narodne zaštite (YPG), grupe sirijskih Kurda koju Ankara smatra terorističkom organizacijom.

2024 © - Vesti online