Subota 03.02.2018.
13:54
b92.net, Vestionline

Zapadni Balkan kao jedno tržište

youtube.com/WonderWhy
Zapadni Balkan kao jaka celina  (Foto: Ilustracija)

Kako je rekao, svakako su prednosti bliskost tržištu EU, obučena radna snaga i mnogo drugih stvari i podržao je ideju formiranja zajedničkog tržišta za Zapadni Balkan.

- Region Zapadnog Balkana je izvrsna biznis lokacija. Zato investirajte, trgujte, doprinesite razvoju regiona. Firme koje su sada aktivne 72 odsto oprofita reinvestiraju. Dakle, one ne izvlače profit, što bi bilo legitimno, već bitaju da ponovo ulažu - rekao je Incko.

On je podržao ideju formiranja zajedničkog tržišta za Zapadni Balkan plus Albaniju.

Incko je podsetio da je jedan od glavnih zagovornika te ideje, zajedničkog tržišta bez carina i čekanja na granici, predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Partner u advokatskoj kancelariji "Lanski, Ganzger i partner", Gabrijel Lanski rekao je da su za bolje poslovanje važne tri stvari - prijateljstvo, zajedničke vizije i interesi. 

On, kako je rekao, deli snažno uverenje sa Ivanom Grosom da nacionalne granice na prostoru bivše Jugoslavije ne pomažu, nego ih je potrebno "savladati" kako bi zemlje bile uspešnije. 

- Mi imamo nadregionalne mreže advokatskih kancelarija, i to je primer koji bi privreda trebalo da sledi. Mi svakako nastojimo da pomognemo zemljama Zapadnog Balkana da krenu ka EU, i da damo svoj doprinos tome da se svi zaostali konflikti reše na najbolji način - rekao je Lanski.

2024 © - Vesti online