Petak 02.02.2018.
19:24
Al Jazeera

Vučić: Ako ima bolji od mene za kosovsko pitanje, odričem se svega

Tanjug
Aleksandar Vučić

"Čekaćemo još 200 godina"

On je u petak izjavio da neće "zabijati glavu u pesak, kao i svi drugi", kada je reč o Kosovu i da je "spreman da uradi nešto što bi bio kompromis".

- Ako neko misli da će Srbija dati sve, a da ostane bez ičega, grdno se prevario - rekao je on odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom u Beču.

Novinare je zanimalo što se s "unutrašnjim dijalogom o Kosovu", da li je on oročen i na koji je kompromis Srbija spremna kako bi se došlo do trajnog rešenja.

- Na kraju će građani Srbije dati sud o tome pitanju. Da li, kao predsednik Republike Srbije, želim da se ponašam kao svi drugi i da zabijem glavu kao noj u pesak i da kažem: nema problema, čekaćemo još 200 godina, dok i vaša deca i vaši unučići budu prolazili kroz iste muke kao mi, naši očevi i naši dedovi, ili ste spremni da nešto uradite što će biti kompromis i za Srbe, i Albance. Ja sam spreman da pokušam znajući da će za to biti potrebno da platim cenu koju je nemoguće izdržati i opstati na vlasti - kazao je Vučić.

- Ako mogu da nađu nekog ko će da bolje da reši taj problem - evo, ja se odričem odmah čega god hoće, samo da vidim kako ćete to da uspete - rekao je srpski predsednik.

2024 © - Vesti online