Subota 03.02.2018.
06:00
Ž. M. - Vesti

Kolač lomili s vladikom

Ž. Marković
Tradicija: Episkop Andrej sa đacima

Vladika Andrej je blagoslovio rad naše škole i pohvalio sve učenike za uloženi trud i sa ljubavlju prikazani svetosavski program. Slavski kolač u ime srpske škole za narednu godinu preuzeli su Sani i Maja Milošević iz Veveja i time nastavili tradiciju proslavljanja školske slave daleko od otadžbine.

Najmlađa folklorna grupa SKUD-a "Vuk S. Karadžić" iz Šenenverda, popularni "vučići", Svetog Savu je proslavila u hramu Svetog Ćirila i Metodija u Belpu kraj Berna. Posle liturgije koju je služio sveštenik Stanko Marković, učenici iz Friburga su priredili program posvećen prosvetitelju. Mališani iz Šenenverda, obučeni u narodnu nošnju, takođe su recitovali pesmice posvećene Svetom Savi, a potom su pevali izvorne pesme.

Učenici i "vučići" u Belpu

- Prvi put smo u Belpu i drago nam je da smo posetili naš prvi hram koji je u Švajcarskoj sagrađen od temelja - rekli su Sabina i Darko Germanović iz Kutigena rodom iz Krivače kod Golupca, roditelji Nina, Darija i Maje.

- Baš je lepa crkva - kaže Teodora Abadžić iz Rora kod Araua.- Lepo iskustvo i za mene i za decu. Svetog Savu smo proslavili na pravi način kako naši pravoslavni običaji i nalažu. Deca su prezadovoljna jer su članice Kola srpskih sestara podelile paketiće i sada jedva čekaju da ih otvore - rekla je Danijela Milenković, umetnički rukovodilac iz Šenenverda.

 

2024 © - Vesti online