Četvrtak 01.02.2018.
21:37
Vestionline, Tanjug

Tači: Ubistvo Ivanovića nije etnički motivisano

EPA//Valdrin Xhemaj
Hašim Tači

Tači je rekao da prati rad organa na otkrivanju nalogodavaca i počinilaca ubistva Olivera Ivanovića, o čemu je, kaže, nedavno razgovarao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi RTK na srpskom jeziku.

- To je kriminalno mafijaški akt, bez tačnih podataka o političkom motivu. Isključuje se svaka mogućnost etničkog motiva. O tome sam razgovarao sa predsednikom Vučićem i Srbija je izrazila spremnost da pomogne institucijama Kosova u razmeni informacija oko Ivanovićevog ubistva - rekao je Tači.

- Kako bi došle do relevantnih informacija, institucije Kosova koje vode istragu, blisko sarađuju i sa KFOR-om, koristimo sve mogućnosti da dođemo do dokaza koji vode ka izvršiocima tog krivičnog dela - dodao je on.

Tači, kako je naveo RTK na srpskom, insistira na nastavku dijaloga sa Beogradom i napominje da od početka razgovora u Briselu nije bilo etnički motivisanih incidenata.

Kako navodi, "Srbi i Albanci na Kosovu žele mir, dijalog i napredak".

- Srbi na Kosovu nikada nisu bili u boljoj poziciji. Oni su u Skupštini Kosova, u lokalnim institucijama, pomažu institucijama Kosova i mislim da će se to nastaviti i ubuduće - rekao je Tači.

Osim toga, Tači je uputio i poziv raseljenima da se vrate na Kosovo.

- Koristim priliku kao i uvek da pozovem sve Srbe koji su otišli sa Kosova da se vrate na svoja imanja, a institucije Kosova će učiniti sve da se ti ljudi smeste i oni će biti rado prihvaćeni - rekao je Tači na konferenciji za novinare.

2024 © - Vesti online