Četvrtak 01.02.2018.
21:21
Z. M. - Vesti

Recitalom kroz vekove

Z. Mirković
Svečana akademija: U programu najviše dece

Prazničnim večernjem u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Salcburgu započela je proslava Svetog Save u parohiji salcburškoj.

Nakon otpusta starešina hrama jerej Jovan Govedarica govorio je o značaju ličnosti Svetog Save u našoj crkvenoj i prosvetnoj istoriji.

Svečanost je nastavljena sutradan Svetom liturgijom koju je služio otac Jovan uz sasluženje protojereja Srboljuba Đokića i jereja Zorana Vrbaškog.

Umetnički program

Nakon recitala usledio je umetnički program, posle koga su se u ime Crkvene opštine sveštenici Jovan i Zoran zahvalili ovogodišnjim kumovima slave Mladenu i Dušici Prodanović, takođe i svima na učešću, a naročito svima koji su prilozima i radom omogućili da ova proslava uspešno bude organizovana.

Svečana akademija održana je u obližnjoj sali Sant Martin kao i prethodne godine.
Nakon lomljenja slavskog kolača prisutnima se prvo obratila Svetlana Stanković, generalni konzul Republike Srbije u Salcburgu, a nakon nje prazničnu besedu je održao sveštenik Jovan Govedarica. Nakon toga su nastupila deca sa svetosavskim recitacijama, ove godine po prvi put su u programu uzeli učešća svi srpski klubovi u Salcburgu, što je kao rezultat imalo učešće velikog broja dece.

2024 © - Vesti online