Četvrtak 01.02.2018.
20:21
B. Božin - Vesti

Novi detalji o eksperimentima Nemaca: Majmune plaćali 3.500 dolara

wikipedia.org/Mpinedag
Brutalni eksperimenti: Auto giganti su zapravo ubice

Majmuni su naručeni za laboratoriju "Čarls River" u Hjustonu, koja je drugi najveći liferant za eksperimentalne životinje u Americi.

Oni su stigli brodom iz Kine, a u Hjustonu su zatim pregledani i to posebno da li boluju od malarije, kako stoji na jednom računu teksaske laboratorije.

Svirepa smrt

Šefica PETA, organizacije za zaštitu životinja, dr Alka Čandna oštro je osudila ove eksperimente na životinjama i izrazila sumnju da su testirani majmuni još živi.
- Majmuni su 2014. korišćeni za te eksperimente, ali pošto oni nisu bili smrtonosni, životinje su podvrgavane i drugim testovima. Po pravilu majmuni umiru za vreme ispitivanja ili ih ubijaju ukoliko nemaju više gde da ih upotrebe - objasnila je dr Čandna.

Nakon što su životinje četiri sata udisale dizel izduvne gasove (i pri tom gledale crtane filmove kako bi se umirili), naknadno bi ih pregledali.

Navodno su isti majmuni korišćeni i za jednu drugu studiju - i to duvanskih koncerna! Te životinje su satima vezane i primorane da udišu otrovne supstance pre nego što su ubijene i secirane.

Stručnjaci navode da su ovi majmuni visokointeligentne životinje, da sklapaju socijalne kontakte i pokazuju mnoštvo emocija, tako da pate jednako kao i ljudi.

2024 © - Vesti online