Četvrtak 01.02.2018.
14:00
Tanjug, Vestionline

Alimpijević: Nismo bez šanse u Vitoriji

M. Todorović - Vesti
Veruje u svoj tim: Dušan Alimpijević

Crveno-beli će ponovo biti bez povređenog Pera Antića, na poslednjem treningu otpao je i Marko Kešelj, dok se u ekipu u poslednjem trenutku vratio Džejms Feldin.

- Bodovi koje smo osvojili u prethodnom periodu protiv Olimpijakosa i Partizana su, uz važnost tih mečeva, svojevrsna mala potvrda da igramo bolje kada imamo vremena da treniramo. Očekuje nas utakmica sa Baskonijom, nisu se mnogo toga promenilo kod njih od duela u Beogradu, igraju dobro, konstantno i potpuno zasluženo u ravnopravnoj borbu za mesto u plej-ofu Evrolige - rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Mladi trener naglašava da se, za razliku od prvog meča kada je Baskonija slavila u Beogradu 85:81, od tada Zvezda u mnogome promenila.

- Igrači su napredovali i individualno, a sve to stavili u službu tima. Nismo bez šanse. Baskonija ima puno opcija na centarskim pozicijama, čvrsti su i sve to na pravi način povezuje igrom jedan od najboljih plejmejkera trenutno Grejndžer.

Mladi Zvezdin košarkaš Dejan Davidovac očekuje težak meč u Baskiji, ali poručuje da crveno-beli imaju veliko samopouzdanje posle pobeda nad Olimpijakosom i Partizanom.

- Znamo da je Baskonija vrlo težak protivnik, igraju na svom terenu, posebno su kvalitetni na pozicijama visokih igrača. I u Beogradu su igrali dobro, iskusni su, kažnjavali svaku našu grešku. Ipak, želimo da napravimo dobar rezultat, očekujem utakmicu koja će biti slična onoj u Beogradu - rekao je Davidovac.

Košarkaši Crvene zvezde danas imaju let iz Beograda do Frankfurta, odakle još jedan do Bilbaa, a potom i autobusom do Vitorije. Utakmica između Baskonije i Crvene zvezde igra se sutra od 21 sat.

2024 © - Vesti online