Četvrtak 01.02.2018.
09:39
Cdm.me

Dikić u zatvoru pao i povredio glavu, odvezen u Urgentni

A. Čukić
Bratislav Dikić je u grupi optuženih da su u Crnoj Gori pokušali da sruše režim,

Kako piše crnogorski portal CDM, koji se poziva na podgoričku "Pobjedu", Dikiću je zbog toga ukazana hitna lekarska pomoć u zatvorskoj bolnici i u Urgentnom centru.

Kako saznaje "Pobjeda", Dikić se zatvorskim policajcima žalio da se ne oseća dobro, zbog čega je odvezen u Urgentni blok. Tamo je primio infuziju i vratio se u istražni zatvor Spuž. 

Ponovio je da mu nije bolje, a nekoliko sati kasnije pao je i povredio glavu. Zatvorski policajci odveli su ga kod zatvorskog lekara, gde mu je drugi put tokom dana ukazana pomoć. 

Njegov branilac, advokat Dušan Jovović potvrdio je da je njegovom klijentu ukazana pomoć u Urgentnom centru. On je istakao da je Višem sudu u Podgorici podneo zahtev za ukidanje pritvora jer je Dikić teško bolestan. 

Podsetimo, Dikić je u grupi optuženih da su u Crnoj Gori pokušali da sruše režim, odnosno terete se za terorizam. Crnogorsko Tužilaštvo ga sumnjiči da je vođa kriminalne grupe koja je pripremala terorističke napade na institucije, ubijanje civila i hapšenje premijera Crne Gore Mila Đukanovića. 

Grupa srpskih državljana koja je uhapšena 16. oktobra prošle godine zbog sumnje da je pripremala terorističke napade u izbornoj noći u Crnoj Gori, potpisala je sa Tužilaštvom sporazum o priznanju krivice. 

Formalno, Dikić ne može da sklopi nagodbu sa Sudom, jer je to mogao da učini samo do glavnog pretresa, ali navodno sebi može da olakša položaj priznanjem da je član kriminalne grupe, preneli su ranije podgorički mediji.

2024 © - Vesti online