Sreda 31.01.2018.
20:05
Vestionline

MSP Hrvatske: Postupci srpske strane ne doprinose rešenju otvorenih pitanja

youtube.com/NowThis World
Odnosi Hrvatske i Srbije su složeni

Ministarstvo je konstatovalo da je Vlada Hrvatske "reagovala čvrsto na takve postupke srpske strane i retoriku visokih zvaničnika Srbije".

"Odnosi Hrvatske i Srbije su složeni, zbog čega je Vlada Hrvatske u stalnom dijalogu sa srpskom stranom", ističe se u saopštenju hrvatskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova.

Ministarstvo je navelo i da hrvatska strana želi da se otvorena pitanja rešavaju o čemu svedoče i sednice Međuvladinog mešovitog odbora za zaštitu manjina između Hrvatske i Srbije, koje su održane juče i danas u Beogradu i Bačkom Monoštoru.

Ipak, kaže da postupci srpske strane, poput izložbe o Jasenovcu postavljene 25. januara 2018. godine u UN, ne doprinose rešavanju otvorenih pitanja.

"U toj perspektivi gledamo i procenu pravog trenutka za susrete visokih zvaničnika", navodi Ministarstvo.

Ranije danas u hrvatskom Saboru poslanici su pitali da li se Kolinda konsultovala sa premijerom Andrejom Plenkovićem, te da li je on uopšte znao da će uslediti poziv predsedniku Srbije...

Plenković je u utorak još jednom oštro reagovao na otvaranje izložbe o Jasenovcu, rekavši da pojedini srpski ministri nastoje da jednom izložbom "instrumentalizuju temu i vrate odnose u vreme Drugog svetskog rata"

2024 © - Vesti online