Četvrtak 01.02.2018.
06:15
P. Živković - Vesti

Predrag Danilović u poseti redakciji "Vesti": Neka bude kao u Berlinu!

A. Stanković
Predsednik KSS: Predrag Danilović

Poznat još tokom karijere kao čovek koji se "opire medijima" konačno je popustio, i posetio nas! U ulozi predsednika KSS-a...

Srdačni pozdravi, prijatno ćaskanje, sve zbog ideje naše kuće da se navijačima širom dijaspore što više približe aktivnosti Saveza pred važne kvalifikacione mečeve u Nemačkoj i Austriji.

- Ne volim da se pojavljujem previše u javnosti, osim kada su neke obaveze u pitanju - smeje se Danilović.

Papović: Na raspolaganju smo

U društvu Danilovića "Vesti" je posetio i Zoran Papović, direktor marketinga u KSS.

- Trudićemo se da vam budemo maksimalno na raspolaganju, da od te saradnje najviše "profitiraju" navijači u Frankfurtu i Švehatu - rekao je Papović. 

- Mali problem je što ima malo vremena između dva meča, pa samim tim i prostora da ta konekcija sa našom delegacijom bude duža i konkretnija.

Ali, eto posla za marketing, i vaš i nas, da pronađemo najbolja rešenja. Očekuje da će to biti dva uspešna gostovanja.

- Dopala mi se jako vaša ideja, čuo sam kako je bilo sa vaterpolistima u Berlinu. Svima nam je u interesu da se nešto slično ponovi prilikom naših gostovanja krajem februara.

Srbija 22. februara gostuje u Frankfurtu i igra protiv Nemačke. Tri dana kasnije (25. februar) na programu je meč sa Austrijom, a domaćin je Švehat. Ulaznice za obe utakmice su već rasprodate, očekuje se dolazak velikog broja Srba iz svih krajeva dve države.

- Svestan sam koliko našim ljudima znači kontakt sa sportistima, onima koji dolaze iz Srbije. Tolike godine sam igrao u inostranstvu, i to u vremenu kada nije bilo interneta, dostupnih informacija, besplatnih razgovora... Znam da u tom delu Evrope ima mnogo našeg sveta, nadam se da su obezbedili ulaznice i da će nas bodriti.

Preko Danilovića ostvarena je saradnja i sa marketingom KSS, koji će učiniti sve da navijačima obezbedi deo propagandnog materijala, konekciju sa igračima po završetku utakmica...

- Potrudićemo se da uradimo što je moguće više kako bi taj narod koji dođe na utakmicu otišao kući sa najlepšim mogućim utiscima. Naravno, pričam sve iz domena Saveza. Mir igrača ne možemo da remetimo pre mečeva, i to su teme za našeg selektora Đorđevića.

Iskoristili smo predsednika Saveza, koji je žurio na novi sastanak, da analizira dešavanja iz 2017:

- Pamtiću je samo po pozitivnim stvarima, po osvojenim medaljama naših mladih košarkašica i košarkaša, po osvojenoj srebrnoj medalji seniora. Iskreno sam bio radostan kada smo došli do finala u Istanbulu zato što ni u jednom meču nismo bili kompletni. Svaka utakmica budila je strepnju i na kraju radost.

Kada je 2018. u pitanju, sa izuzetkom kvalifikacija za SP u muškoj konkurenciji, neće biti previše izazova po pitanju ostvarenja sportskih rezultata. Ali, ima akcija koje okupiraju Danilovićevu pažnju.

- Već radimo na organizaciji EP košarkašica 2019. i Evropskog kadetskog prvenstva 2018. Mislim da će to EP za kadete u Novom Sadu biti veoma zanimljivo i jedva čekam da počne. Znam da će biti puno ljudi, znam da mnogo ljudi više voli da gleda i kadete i pionire nego seniore. Što se tiče takmičarskog dela, u narednoj godini neće za nas biti mnogo napetih situacija, ali imamo dosta da radimo. Imamo nekoliko projekata koji su veoma bitni i koje ćemo, nadam se, brzo predstaviti javnosti. Mislim da će njima biti zadovoljni svi ljubitelji košarke - poručio je Predrag Danilović na kraju prve posete redakciji "Vesti".

Poželeli smo mu mnogo sreće i da ustanovljena saradnja bude nastavljena i prilikom sledećih akcija...

2024 © - Vesti online