Sreda 31.01.2018.
21:11
S. Đ.

Omaž Miri Banjac

Vesti
Proba: Ekipa predstave na sceni

Stojanović je izabrao muziku i okupio je sjajnu glumačku ekipu - Branislava Lečića, Anicu Dobru, Slavka Štimca, Jelenu Stupljanin, Branka Vidakovića i mladog Joakima Tasića.

Anica Dobra igra ulogu Milice, koju je svojevremeno na sceni dočarala Mira Banjac.

- Pozvala sam Miru i od nje dobila blagoslov za ulogu, zato je posvećujem njoj kao omaž velikoj Miri Banjac - kazala je Anica.

- Poslednji put u ovom pozorištu režirao sam pre 20 godina i to predstavu u kojoj je glavnu ulogu igrao Branislav Lečić. Na ovoj sceni sam upoznao majku svog deteta, konačno sarađujem sa Anicom posle dva-tri bezuspešna pokušaja i sa Štimcem koga znam duže nego on mene. Ništa nije slučajno - kazao je reditelj Stojanović.

Legendarni Bata

Predstava "Korešpodencije" koja je zasnovana na četvrtom tomu Pekićevog "Zlatnog runa", igrana je sa velikim uspehom na sceni Ateljea 212 čak 22 godine, odnosno 298 puta. Premijerno je izvedena 5. februara 1980. godine, a za Simeona Njegovana Lupusa bata Stojković je dobio Sterijinu nagradu 1982. godine. Osim njega, u tadašnjoj postavi bili su Zoran Radmilović, Mira Banjac, Milan Mihailović, Ružica Sokić, Petar Kralj, Dejan Čavić, Aljoša Vučković i drugi.

2024 © - Vesti online