Sreda 31.01.2018.
19:44
B. Božin - Vesti

Novi klinci uče o Rastku

B. Božin
Priredba za pamćenje: Đaci dopunske škole sa učiteljicama

U hramu Svetog Save na berlinskom Vedingu je više od stotinak učenika Dopunske škole na srpskom jeziku, uz podršku nastavnica Milane Rakić i Mirjane Stefanović izvelo recital koji je obogaćen nastupom folklorno-pevačke grupe Srpsko-nemačke zajednice koju vodi Biljana Žugaj-Dinov i dečjeg hora sa kojim radi Ljiljana Šurdilović.

Na drugom kraju grada, đaci crkvene škole pri hramu na Tempelhofu su posle slavskog obreda sečenja kolača u sali govorili tekstove i stihove o Svetom Savi, koje su vredno uvežbali sa učiteljicom Majom Marković i ocem Draganom Sekulićem.

B. Božin

Sve kreće iz porodice

Stanislava i Zoran Barać su ponosni na učešće sinova Teodora i Simeona, đaka starijih razreda u dopunskoj školi, u ovoj svečanosti.
- Trudimo se i kod kuće da im pričamo o Svetom Savi, o značaju školske slave, očuvanja naše tradicije, kulture i jezika. Na svakoj porodici ponaosob je koliko te vrednosti neguje i pazi, a mnogo zavisi i od toga koliko se kod kuće govori srpski jezik - ispričala je Stanislava.

Slatko iznenađenje im je na kraju priredila Gordana Milanović-Kovačević koja je donela neodoljivu tortu u obliku voza Ćire kao nagradu za uloženi trud.

Sva deca iz obe škole su na kraju dobila prigodne paketiće koje su odmah načela, a "uspomene na ove priredbe ostaće, nadajmo se, zapečaćene u njihovim mladim dušama", kako je poručio otac Veljko Gačić.

B. Božin

Praznik i za roditelje

Za roditelje Milijanu i Igora Vračevića, čije troje dece pohađa crkvenu školu na Tempelhofu, ovakvi trenuci su praznik:
- Deca se raduju Svetom Savi jer je to najveći školski praznik. Oni inače redovno dolaze u crkvu. To je kod nas već porodična tradicija za koju se nadamo da će deca nastaviti.





 

2024 © - Vesti online