Sreda 31.01.2018.
14:38
Vestionline

"Vašington je potpuno nepredvidiv, radićemo po svom"

EPA/REUTERS / POOL
Dmitrij Peskov

- Sa velikim žaljenjem konstatujem da imamo posla sa veoma nepredvidivim partnerima, u njihovim (SAD) akcijama ima veoma mnogo protivrečnosti. I sami lako možete da analizirate sinoćnu Trampovu izjavu. U samom tekstu dokumenta (Kremaljskog izveštaja) napisano je da on ni u kom slučaju nije restriktivan i da se ne radi o sankcijama, a zatim se čuju zvanične izjave da je to početak sankcija, a zatim reči koje se uzajamno isključuju itd - rekao je Peskov.

- Nažalost, imamo posla sa nepredvidivim partnerima, i naravno, u pozadini takve nepredvidivosti, potrebno je očuvati smirenost i raditi onako kako mi smatramo za shodno - naveo je pres-sekretar šefa ruske države. On je objasnio da je potrebno raditi ono što odgovara našim sopstvenim interesima.

Peskova su zamolili da prokomentariše saopštenja iz SAD o tome da je sadržaj spiska u poslednjem trenutku promenjen.

- Potpuno je nebitno ko je tamo pokušavao da nešto promeni na spisku, a bavljenje takvim nagađanjima nije stvar ruske strane - izjavio je on.

Predstavnik Kremlja je podsetio na reči ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je "Kremaljski izveštaj“ nazvao neprijateljskim aktom protiv Rusije.

2024 © - Vesti online