Utorak 30.01.2018.
10:55
Vesti

U šetnji igrom kroz Srbiju

Ovo veče je zamišljeno kao šetnja kroz različite krajeve Srbije koju su na sceni dočarali izvođači svojom igrom, narodnim nošnjama i muzikom.

KUD Vez je mlado folklorno društvo koje je navršilo četrvtu godinu postojanja.

Svojim dosadašnjim angažovanjem doprineli su jačanju čvrstih temelja naše bogate tradicije, ostavljajući novim generacijama u amanet da ponosno nastave dalje istim putem.

Program su započeli gosti iz Manhajma KUD Sloga. Zatim se predstavio domaćin KUD Vez.

Program večeri vodila je Violeta Aleksić, novinar i književnik. U programu su se pretstavili KUD Polet iz Bira. U šetnji igrom kroz Srbiju, pridružila se i folklorna grupa iz Udruženja Sveti Sava iz Belinzone.

Porodica, sloga i ljubav

Bogat program gde su bile zastupljene sve umetnosti na jednom mestu zajedno sa gostoprimstvom domaćina naišao je na veliki odaziv publike. Sala u Renensu bila je doslovno puna posetilaca. Na kraju večeri uživalo se uz staru narodnu muziku i Milančeta Radosavljevića. Kulinarske đakonije mamile su sa svakog stola. Ovo veče će ostati po mnogo čemu zapamćeno ali prva misao koja se javlja na druženja sa KUD-om Vez - porodica... A porodicu čine sloga i ljubav što su domaćini ove večeri zaista i pokazali...

Udruženje Sveti Sava formirano je 1996.god. kao humanitarna organizacija koja i dan danas pruža pomoć našem narodu u Srbiji i Republici Srpskoj. Iste godine ovo društvo osniva i Folklornu sekciju koja održava kontinuitet do današnjeg dana.

Brojna udruženja uzela su učešće na ovoj manifestaciji tako što su na štandovima predstavili svoj rad.

Među njima bili su: Udruženje srpskih pisaca Švajcarske, SPKD Prosvjeta, Radio Mladost, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe. Specijano iz Beograda, povodom ovog događaja došla je i Tatjana Janković, kaligraf, ikonopisac i filolog koja je takođe oduševila sve prisutne svojim kaligrafskim i ikonopisanim radovima...

Tatjana Janković predala je i poklon Draganu Rakiću ispred KUD-a Vez.

2024 © - Vesti online