Utorak 30.01.2018.
10:11
Tanjug, Vestionline

Beograd se "ponovio": Odavde pravo u svet

youtube.com/AGROmedia
Voće i povrće visokog kvaliteta na jednom mestu: Veletržnica Beograd

Reč je o investiciji većoj od 730 miliona dinara, a novoizgrađenu halu obišao je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Kako je rekao, novi objekat ima 40 "boksova", odnosno prodajnih mesta za poljoprivredne proizvođače po najvišim standardima, sa ulazno-izlaznom rampom i svim što je neophodno kako bi poljoprivredni proizvođači iz Beograda i cele Srbije predstavili proizvode i prodavali ih, pre svega za izvoz. 

- Ovo je veoma važno s obzirom da smo pre četiri godine zatekli napuštenu halu punu smeća, nerešene pravno-imovinske probleme… Sve smo ih rešili, obezbedili finansiranje i završili ovu halu - rekao je Mali novinarima.

On je naznačio da je nova hala "Veletržnica Beograd" važna, jer upravo kroz nju najveći deo naših poljoprivrednih proizvoda i "ide" u svet. 

Istakao je i da su, pored naše fitosanitarne inspekcije koja radi, pristuni i inspektori iz Rusije, pa "šta god da se ovde zapečati i prođe nema šanse da se posle vraća iz Rusije kao roba lošeg kvaliteta". 
Mali je najavio izgradnju još dve faze od po 3.500 kvadrata, jednu za prodaju ribe i mesa i drugu za prodaju cveća.

Dve nove hale mogle bi da počnu da se grade već ove godine. 

- Samo da završe projekat, novac ćemo obezbediti, svi imovinsko-pravni problemi koji su bili ogromni, su rešeni. Time ćemo obezbediti da se svi proizvodi po najvišim standardima i kvaliteta i bezbednosti izvoze u zemlje Evrope i sveta - podvukao je Mali. 

On je naveo i da se pored nove hale sada nalazi parking za 100 kamiona i 260 putničkih vozila. 

Dodao je da grad nastavlja da brine o poljoprivrednicima i podsetio da je ove godine izdvojeno 175 miliona dinara za subvencije, za kupovinu mehanizacije, protvgradnih mreža, plastenika, junica, pomoć pčelarima, a da će uskoro biti raspisan i konkurs. 

- Radimo sve da naši poljoprivrednici, a ima ih puno, dobiju pravu podršku grada, da mogu na pravi način da rade, prehranjuju porodice i ostavljaju bolju i lepšu budućnost za svoju decu - rekao je Mali. 

V. d. direktor "Veletržnica Beograd" Zoran Milošević kazao je da je nova hala jedna od najsavremenijih u regionu, centralno klimatizovana, sa najsavremenijim mašinskim postrojenjem, svojom trafostanicom i agregatom. 

- Godišnji je 120.000 tona, a izgradnjom nove hale promet će biti znatno veći - rekao je Milošević i dodao da je u planu sređivanje otvorenog dela "Veletržnice", odnosno postavljanje nadstrešnice od 10.000 kvadrata, koja će biti gotova krajem godine.

2024 © - Vesti online