Ponedeljak 29.01.2018.
17:39
Vesti

Čitajte na Vesti Digital: Preti nam katastrofa!

pixabay.com/Fotomontaža
 

Ničić je upozorio da bi taj problem proizveo i međunarodnu ekološku katastrofu jer bi se otpadne vode pune toksičnih materijala iz ovog kolektora veoma brzo našle u Dunavu i njegovim tokom ulile u Crno more.

Ničić tvdi da bi se, u slučaju da naiđu velike padavine, sve izlilo u Crni Timok, a odatle do Zaječara. Tada bi bukvalno ceo grad bio zatrpan muljem u kome se nalazi sve i svašta: od arsena, pa nadalje. Problem je što bi se ta jalovina širila dalje ka Dunavu i onda bi naš problem postao međunarodni.

Prema njegovim rečima, d bi se ekološki problem sa dotrajalim kolektorom za otpadne vode rešio, potrebno je ispoštovati proceduru koja počinje raspisivanjem tendera. Međutim, iz nepoznatih razloga RTB Bor ne raspusuje taj tender već problem pokušavaju da reše krpljenjem starog kolektora. Zbog toga je svojevremeno Svetska banja morala da stopira već odobreni kredit u iznosu od 31 milion dolara.

Više o ovoj temi čitajte u "Vestima" koje će se sutra pojaviti na prodajnim mestima širom Evrope, Australije i Kanade ili već večeras na Vesti Digital.

Potrebno je samo da preuzmete aplikaciju:

za apple: https://appsto.re/de/XSioib.i

za android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publiss.client.p999R6wI!

Vesti Digital - Vaše novine na ekranu!

2024 © - Vesti online