Utorak 30.01.2018.
13:30
K. M. - Vesti

Sveti Sava svuda srpska slava

R. Mačković
Okretanje slavskog kolača: Sa službe u Flemingtonu

U manastiru Sveti Sava u Ilajnu svetu arhijerejsku litrugiju zajedno su služili episkop Australijsko-novozelandski Siluan i vladika Valjevski Milutin, uz sasluženje mnoštva sveštenika Viktorije, te vernika, čime je proslavljena manstirska slava uprkos velikoj vrućini.

Hramovna slava obležena je i u sidnejskom Flemingtonu, gde je portu najstarije srpske crkve u Australiji ispunio veliki broj vernika. Služio je lokalni paroh Saša Čolić uz sasluženje penzionisanog sveštenika Vladislava Đorđevića. U crkvenoj sali priređeno je i prigodno posluženje.

R. Mačković
Proslava Svetog Save Monavejlu

U hramu Svetog Save u sidnejskom Monavelu takođe je obeležena hramovna slava, a liturgiju su vodili protojereji stavrofori Saša Radoičić, starešina hrama, i Rade Radan.

Po završetku službe u hramu prešlo se u crkvenu salu gde je presečen slavski kolač, a gosti su posluženi prigodnim ručkom.

R. Mačković
Monavejl: izveden bogat program

Za sve prisutne najmlađi su pripremili kulturno-umetnički program posvećen prvom srpskom arhiepiskopu, a koji je počeo srpskom himnom "Bože pravde". U nastavku programa izveden je i prigodni folklorni program.

2024 © - Vesti online