Da leukemija postane prošlost

Privatna arhiva
Hrabra i vesela: Nađa Kvrgić

Letos je otkriveno da boluje od teškog oboljenja kostne srži, poznatijeg u narodu kao rak krvi. Ljudi iz svih delova sveta su se ubrzo ujedinili kako bi pokazali Nađi da nije sama u svojoj životnoj borbi.

Iako je lečenje pokriveno osiguranjem, troškovi boravka i života u Nemačkoj su nedostižni za porodicu Kvrgić. Kako će lečenje trajati oko dve godine, svaka pomoć za njih je dragocena, pa je i ova donacija iz Australije zlata vredna.

- U svoje i Nađino ime želim da se zahvalim humanoj donatorki. Mnogo nam znači. Šaljemo puno pozdrava iz bolnice. Do neba smo zahvalni svima koji su olakšali ovaj težak period za našu porodicu - poručila je Nađina mama Jelena Kvrgić.

Ona i njen suprug pored ćerke imaju sinove Luku (8) i Vanju (6), koji su ostali u Srbiji sa bakom i dekom.

Nađu u bolnici redovno posećuju mnogi zemljaci iz dijaspore, donose poklone i reči podrške i uvek ovoj trogodišnjakinji izmame osmeh na licu.

- Nađa je dobro. Narednih nekoliko dana primiće još dve hemioterapije, nakon čega je čeka pauza od šest nedelja. Otekla je, ali lekari kažu da je to normalno. Vesela je, hrabra i ponosna sam na nju - rekla je za "Vesti" Jelena.

Ističe da im teško pada razdvojenost od porodice.

- Sve će to proći. Čim je počeo raspust, Luka i Vanja su sa bakom došli da posete Nađu i mene. Mnogo nam je to značilo i dalo nam energiju za dalju borbu - zaključuje Jelena.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online