Nedelja 28.01.2018.
11:09
Vestionline, Tanjug

Velika Vučićeva vest, pola Srbije se moli da je mislio na njih

Screenshot/Prva
Aleksandar Vučić uzburkao strasti u Pomoravlju

Opštinski i gradski funkcioneri lokalnih samouprava Pomoravskog okruga nagađaju na koga je Vučić mislio.

Svi se nadaju da je predsednik mislio baš na njihovu opštinu, a kao argument zato ističu svoje prednosti.

Vučić je, naime rekao, da se radi o kompaniji poznatoj u svetskim razmerama i istakao "ime još nije za objavljivanje, ali ćemo kada dođe vreme, o svemu obavestiti građane".

Svilajnac, Ćuprija, Paraćin, Jagodina...

Predsednik opštine Svilajnac Predarg Milanović, izjavio je za Tanjug da se nada da je predsednik mislio na Svilajnac.

Svilajnac ima jednu od najstarijh Industrijskih zona u Pomoravskom okrugu u kojoj radi osam godina fabrika japanske kompanije "Panasonik" a zahvaljujuci kojoj opština je u samom vrhu po spoljnotrgovinskoj razmeni i suficitu u regonu.

U Svilajncu je i Bescarinska zona koja veoma dobro posluje, a opština je svega šest kilometara udaljena od međunarodnog autoputa Beograd - Niš.

U Ćupriji, pak, misle da je predsednik mislio baš na njih, jer imaju projekat izgradnje Tržnog centra na 400 hektara sa obe stane autoputa u predelu Dobričeva, a koji će imati aerodrom, golf teren...

Projekat je, istakao je predsednik opštine Ninoslav Erić, rađen u dogovoru sa Kabinetom predsednika Vlade.

Iste nade imaju i u Paraćinu, a predsednik opštine Saša Paunović podseća na ranije obećanje Vučića, da će u ovu opštinu doći američka kompanija "Delfi pakard", koja će imati fabriku površine 15.600 kvadrata i zaposliti 1.500 radnika.

Jagodina, koja je poznata po dovođenju stranih investitora i fabrikama starnih kompanija, najviše iz Italije, nada se da je Vučić mislio na ovaj grada.

Jagodina ima najveću izgrađdnu Industrijsku zonu, infrastrukturno potpuno uređenu, i besplatnu, svega 500 metara od autoputa i međuanrdone železničke pruge Beograd - Niš.

U Industrijskoj zoni rade četiri strane fabrke u kojima je zaposleno više od 1.500 ljudi, a zahvaljujući njima, Jagodina ima najveću spoljnotrgovinsku razmenu i suficit u Pomoravlju. Predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma, najavljuje nove fabrike stranih investotora, ne želeći da kaže kojih, "da bi mu ih nebi ukrali drugi, što se dešavalo".

I preostale dve opštine Pomoravskog okruga, Despotovac i Rekovac, takođe se nadaju da je Vučić baš na njih mislio.

2022 © - Vesti online