Subota 27.01.2018.
15:49
Vestionline, Sputnjik

Na pomolu dogovor između Rusije i SAD o Ukrajini?

pixabay.com
Ima li kraja ukrajinskoj krizi?

Kako je rekao, novi predlozi koje je izneo Volker na jučerašnjem sastanku u Dubajiu delovali su prilično realno.

Prema njegovim rečima, glavna tema sastanka bila je kao i ranije uvođenje mirovne misije u Donbas, ali američka strana je ovog puta bila daleko konstruktivnija nego što je to bio slučaj na sastanku koji je prethodno bio održan u Beogradu.

- Dubajski paket američkih predloga za razliku od beogradskog je daleko realističniji - rekao je Surkov i dodao da se radi o izbalansiranom pristupu rešavanju konflikta za koji se sve vreme zalaže i Moskva.

Ova vest je došla kao iznenađenje budući da je uoči sastanka portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da Moskva ne očekuje nikakvih posebnih rezultata od pregovora između Surkova i Volkera.

- Dnevni red tog susreta je prilično fleksibilan, reč je o "usklađivanju kazaljki na satu" i razmeni mišljenja po tekućim pitanjima i o problemima na jugoistoku Ukrajine - samim tim, nema svrhe očekivati nekakve posebne rezultate - rekao je.

Podsetimo, Surkov i Volker sastali su se do četiri puta, a pretposlednji put su razgovarali 13. novembra u Beogradu. 

Istovremeno, poslednji put kada se Volker oglasio medijima, krajem prošle godine, rekao je da je 2017. bila najkrvavija od početka sukoba u Donbasu i dodao da, s tim u vezi, sankcije protiv Rusije treba da ostanu na snazi.

2024 © - Vesti online