Subota 27.01.2018.
08:15
Vestionline, Tanjug

Jasno kao dan - Tači u Davosu bio nepoželjan

Facebook/Hashim Thaçi
Izolovani predsednik, izolovane zemlje: Hašim Tači u Davosu

Poslanik DSK Ljumir Abdidžiku kaže da je Tači suviše vremena proveo šetajući hodnicima sa predsednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljejim i svojim saveticima i da je zapravo bio "primer lidera izolovane države".

- Kosovo je tamo bilo izolovana država sa još izolovanijim liderima. Besciljne šetnje predsednika, na skupu kojem prisustvuje mnogo značajnih svetskih lidera, najbolje svedoči da Tači nije poželjan za susrete sa kosovskim saveznicima - rekao je Abdidžiku, prenela je prištinska "Gazeta Ekspres".

Prema njegovim rečima, očito je da predsednik Tači i predsedavajući parlamenta Kadri Veselji "više nisu u stanju da grade bilo kakve odnose ili međudržavne kontakte, jer su izolovani od zapadnih zemalja". 

Abidžiku kaže da je pokušaj "akrobacije" sa ukidanjem Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika tzv. OVK, naveo predstavnike međunarodne zajednice da izoluju kosovske lidere.

- Jedini putevi kojima će oni moći od sada da se kreću su regionalnog karaktera - rekao je.

Tači se, inače, u petak sastao sa liderima država Zapadnog Balkana i nekim predstavnicima EU, koji često borave na Kosovu.

Na  fotografijama na njegovoj Fejsbuk stranici viđen je kako razgovara sa svojim savetnikom, dok ostali lideri koriste priliku da razgovaraju sa investitorima, piše "Gazeta ekspres.

2022 © - Vesti online